16 Mart 2017 Perşembe

Erasmus+ Let The Science Discover Us Projesi 2. Öğretmen Hareketliliği İtalya’nın San Giovanni Valdarno kasabasında yapıldı.

Erasmus+ Let The Science Discover Us Projesi 2. Hareketliliği İtalya’nın San Giovanni Valdarno kasabasında yapıldı

Okulumuz Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ Let The Science Discover Us Projemiz kapsamında 2. Öğretmen Hareketliliği 5 Mart – 11 Mart 2017 tarihleri arasında İtalya’nın San Giovanni Valdarno kasabasında gerçekleşti. Okulumuzdan Proje Koordinatörü/Bilişim Teknolojileri öğretmeni Mustafa Akıncı, İngilizce öğretmeni Mehmet SUSAM, Kimya Öğretmeni Mehmet UYGUN ve Fizik Öğretmeni Uğur ZAN bu hareketliliğe katılmıştır.

Ev sahibi kurum ISIS Valdarno Lisesi’nde 3 gün katılımcı ülke okulları Türkiye Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi, İspanya Institut Marina Lisesi, Çek Cumhuriyeti Stredni Prumyslova Skola Otrokovice Lisesi ve Macaristan Péter András Gimnázium és Kollégium Lisesi “PISA 2015 Fen Sonuçları” ve “Fen Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar” konulu sunumlar yapmıştır. Okul olarak Türkiye PISA 2015 Fen sonuçları verilerini değerlendirdik. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen FATİH Projesini katılımcı okul öğretmenlerine detaylarıyla anlattık. İspanya Institut Marina Lisesi “Flipped Classroom” metodu, İtalya ISIS Valdarno Lisesi “Immersive Learning” metodu, Çek Cumhuriyeti Stredni Prumyslova Skola Otrokovice Lisesi  “Learning by doing” metodu ve Macaristan Péter András Gimnázium és Kollégium Lisesi de “Finlandiya Eğitim Sistemi” sunumları yapmışlardır.
Program kapsamında 2 gün boyunca Kültürel ve Bilimsel geziler yapılmıştır. Bu kapsamda Centro di Geotecnologie – Siena Üniversitesi, Floransa Üniversitesi - Museum of  Natural History ziyaretleri gerçekleşti. Bunun yanında Floransa, Arezzo, Siena ve Pisa kentlerine geziler yapıldı.

Toplantıların ardından ISIS Valdarno Lisesi tarafından katılımcı öğretmenlere sertifikaları verildi.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder